„Paroc“ sukūrė ortakių ir vamzdynų izoliacijos demblius su lipnia juosta

06 geg. 2014
Izoliacinių medžiagų ir sprendimų kompanija „Paroc“ sukūrė vėdinimo ortakių ir įrangos šiluminei bei kondensacinei izoliacijai skirtus akmens vatos gaminius su savaime limpančia danga. Tai – PAROC Hvac Lamella Mat AluCoat Fix dembliai.

PAROC Hvac Lamella Mat AluCoat Fix dembliai iš vienos pusės yra padengti armuota aliuminio folija, o kitas jų paviršius yra lipnus, padengtas klijais su apsaugine plėvele, kuri nuimama montavimo metu. Lipnus demblio paviršius leidžia izoliaciją sumontuoti kokybiškiau ir greičiau, nenaudojant papildomų tvirtinimo elementų (kaiščių, plokštelių, tvirtinimo juostų).

PAROC Hvac Lamella Mat AluCoat Fix dembliais galima izoliuoti tiek apvalius, tiek ir stačiakampius ortakius (vėdinimo kanalus) bei katilus, rezervuarus ir kitą įrangą. Šie dembliai priskiriami A2 - s1, d0 degumo klasei, o tai reiškia kad jie yra nedegūs ir neskatina liepsnos plitimo. Šilumos, garso bei kondensato izoliavimui skirti PAROC Hvac Lamella Mat AluCoat Fix dembliai padeda sumažinti ir kontroliuoti šilumos nuostolius, leidžia išvengti kondensato susidarymo ant ortakių arba jų viduje ir atlieka patikimos garso izoliacijos funkciją.