PAROC FAS B – Lietuvos metų gaminys‘2012

30 saus. 2013
Algirdas Butkevičius (on the right), Jonas Liubertas, Robertas Dargis - President of the Lithuanian Confederation of IndustrialistsUAB „Paroc“ generaliniam direktoriui Jonui Liubertui už tinkuojamų fasadų plokštes PAROC FAS B buvo įteiktas konkurso „Lietuvos metų gaminys 2012“ aukso medalis. Šis konkursas yra vienas svarbiausių verslo renginių Lietuvoje. Apdovanojimus įteikė ir nugalėtojus pasveikino Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius.

Konkurso „Lietuvos metų gaminys“ tikslas yra didinti lietuviškos produkcijos konkurencingumą ir kokybę, o geriausius šalies pramonės gaminius bei paslaugas pristatyti vietiniams ir tarptautiniams vartotojams. Lietuvos metų gaminio konkurse, penkiolikoje nacionalinės pramonės šakų buvo nominuota 80 kompanijų. Geriausius Lietuvos gaminius išrinko speciali ekspertų komisija, kurią sudarė įvairių pramonės bei verslo asocijuotų organizacijų atstovai.

Lietuvos ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius pasidžiaugė, kad konkurso dalyvių gretos kasmet plečiasi. Šiemet į konkursą atskirai buvo įtrauktos ir mažos bei vidutinės įmonės.

Ponas Liubertas džiaugėsi premjero įteiktu apdovanojimu.

Tai yra išties malonus visos „Paroc“ komandos darbo įvertinimas. Mes nuolatos tobulinome ir tobulinsime savo gaminius, tuo pačiu prisidėdami prie Lietuvos statybų pramonės ir technologijų sektoriaus pažangos“,- savo kalboje pažymėjo J.Liubertas.

 

Dėl savo puikių savybių PAROC FAS B plokštės yra plačiai naudojamos Lietuvoje. Šios, tinkuojamų fasadų plokštės yra skirtos tiek naujų, tiek ir renovuojamų pastatų šiltinimui. Lietuvoje PAROC FAS B plokštės, kaip izoliacinė medžiaga, buvo panaudotos, pavyzdžiui, devynių aukštų pastate „Konarskio butai“ Vilniuje, Akmenės ligoninėje, daugiabutyje Klaipėdoje.

Apie PAROC FAS B plokštes trumpai

PAROC FAS B plokštės yra nedegi (EN ISO 1182), apkrovą laikanti ir ypač efektyvi šilumos izoliacija iš akmens vatos. Jos skirtos renovuojamų ir naujai statomų pastatų sienų šiltinimui. Šios plokštės yra atsparios šarmams. Jos laidžios vandens garams, todėl drėgmė šilumos izoliacijos sluoksnyje nesikaupia, o plokščių matmenys išlieka stabilūs veikiant ir temperatūrai, ir drėgmei. Priklijuotos prie šiltinamo paviršiaus visa plokštuma tinkuojamų fasadų plokštės sudaro lygų pagrindą tinko sluoksniui. Taip šiltinant pastatų sienas pagerinamas jų garso izoliavimas ir padidinamas atsparumas ugniai. PAROC FAS B šilumos laidumo deklaruojamoji vertė yra λD 0,036 W/mK (EN 13162).