PAROC UNS 37z plokštėms - aukso medalis

22 gruod. 2009

Pirmasis lietuviškas pasyvus namas ir jo konstrukcijose panaudotos universalios akmens vatos plokštės PAROC UNS 37z pelnė konkurso „Lietuvos metų gaminys 2009" aukso medalius.

Šių metų lapkritį Vilniaus pašonėje, Gulbinuose, „Veikmės" individualių namų kvartale duris atvėręs pirmasis pasyvus namas pasižymi itin dideliu energiniu efektyvumu.

Energinės sąnaudos šildymui tokiame name per metus neviršija 15 kWh vienam kvadratiniam metrui, o tai yra net penkis kartus mažiau už tradicinių naujos statybos būstų energijos sąnaudas ir net iki 10 kartų mažiau už senos statybos namų energijos sąnaudas. Pasyvaus namo efektyvumą užtikrina sumažintas šilumos perdavimas per atitvaras, padidintas namo sandarumas ir moderni rekuperacinė-vėdinimo sistema.

Pasyvaus namo konstrukcijose yra panaudotos PAROC akmens vatos plokštės. Tarp jų – ir „Lietuvos metų gaminio 2009" aukso medalį pelniusios universalios plokštės PAROC UNS 37z. Šios Lietuvoje gaminamos plokštės yra sumontuotos pasyvaus namo sienose ir stogo konstrukcijoje. Jos tinka visų tipų pastatų konstrukcijoms, kai šilumos izoliacijos neveikia apkrovos. PAROC UNS 37z pasižymi ne tik efektyviu šilumos bei garso izoliavimu, bet ir apsaugo nuo ugnies, padidina statinio atsparumą gaisro metu. „PAROC UNS 37z yra populiariausias statybinės izoliacijos gaminys Lietuvoje,- sako Dr. Julius Meškauskas, UAB „Paroc" generalinio direktorius pavaduotojas. – Jo naudojimo sritis labai plati: ir renovuojamuose arba naujai statomuose daugiaaukščiuose bei individualiuose namuose, ir gyvenamosios, komercinės arba visuomeninės paskirties pastatuose, visų tipų, įvairiausių konstrukcijų statiniuose".

Universalias PAROC akmens vatos plokštes noriai renkasi ir itin vertina užsakovai bei statybos įmonės. Kasmetė vartotojų apklausa rodo, kad šis gaminys vis labiau įsitvirtina rinkoje. Vien per praėjusius metus Lietuvos ir užsienio vartotojams buvo pateikti milijonai kvadratinių metrų PAROC UNS 37z akmens vatos plokščių.

2009 m. gruodžio 22 d. Vilnius