Naujiena statybinių medžiagų rinkoje: priešvėjinė izoliacinė plokštė „PAROC® Cortex™"

01 bal. 2012

„PAROC® Cortex™" – ideali apsauga nuo vėjo daugiaaukščiams pastatams.

„PAROC® Cortex™" siūlių ir kampų sandarinimas, apsaugos nuo vėjo sustiprinimas pastato kampuose ir aplink langus

Statybinės izoliacijos iš akmens vatos gamintoja UAB „Paroc" Lietuvos rinkoje pristatė naują, itin efektyvią priešvėjinę akmens vatos plokštę „PAROC® Cortex™".

„Naujai sukurta akmens vatos plokštė su specialia, nedegia danga yra skirta vėdinamų fasadų apsaugai nuo vėjo bei papildomai šilumos izoliacijai. Efektyviausia ją naudoti – daugiaaukščių pastatų vėdinamų fasadų konstrukcijose. Ji tinka net ir labai intensyviai vėdinamų sienų šilumos izoliacijos apsaugai nuo vėjo",- sako UAB „Paroc" rinkodaros vadovė Dr. Audronė Endriukaitytė.

Be apsaugos nuo vėjo ir papildomos šilumos izoliacijos „PAROC® Cortex™" plokštė dar apsaugo ir nuo triukšmo. Taip pat ši plokštė puikiai praleidžia vandens garus ir taip užtikrina sienų konstrukcijos ilgaamžiškumą bei geriausias jų šilumines charakteristikas. Šių plokščių šilumos laidumo koeficiento deklaruojamoji vertė d 0,033 W/mK.

„Šios plokštės oro pralaidumo koeficientas (lk <10x10-6 m3/m2sPa) yra kelis šimtus kartų geresnis už įprastų, tradicinių priešvėjinių plokščių. Norėčiau pabrėžti, kad „PAROC® Cortex™" yra puikus sprendimas siekiantiems aukščiausios kokybės standartų profesionalams",- sako Dr. A. Endriukaitytė.

„PAROC® Cortex™" plokštė yra nedegi (degumo klasė A2, s1-d0), tad ji gali būti naudojama visų pastatų vėdinamų sienų konstrukcijose be jokių apribojimų ir užtikrina patikimą apsaugą gaisro metu.

„PAROC® Cortex™" montavimas

„PAROC® Cortex™" plokštės gali būti naudojamos visų tipų vėdinamuose fasaduose (net ir ypač intensyviai vėdinamų): vėdinamose sienose su mūro arba įvairių lakštinių medžiagų apdaila, su viengubu arba dvigubu karkasu.

Montuojant „PAROC® Cortex™" plokštes reiktų atkreipti dėmesį į tai, kad šių plokščių siūlės, bei pastato kampai ir angokraščiai aplink duris arba langus turi būti kruopščiai užklijuoti specialiomis lipniomis juostomis.
Įrengiant vėdinamo fasado apšiltinimą pirmiausia sumontuojamas termoizoliacinis sluoksnis iš universalių, nedegių akmens vatos plokščių „PAROC® eXtra™".

Vėliau ant šių plokščių montuojamos apsaugos nuo vėjo plokštės „PAROC® Cortex™". Tokiu būdu „PAROC® Cortex™" plokštės sudaro ištisinį apsaugos nuo vėjo ir šilumos izoliacijos sluoksnį. Tada plokščių sandūros užklijuojamos specialia juosta ir termoizoliacinis sluoksnis sandariai prispaudžiamas prie apšiltinamojo paviršiaus.

Pastatų kampai yra kritinės vėdinamų fasadų vietos, todėl turi būti padidintas jų sandarumas. Sumontavus apsaugos nuo vėjo sluoksnį iš „PAROC® Cortex™" plokščių, pastato kampams sandarinti naudojama lipni kampų sandarinimo juosta „PAROC XST021". Taip sudaromas ištisinis šilumos izoliacijos ir apsaugos nuo vėjo sluoksnis. „PAROC XST020" juosta naudojama ir durų bei langų angokraščių sandarinimui.

Galiausiai suformuojamas vėdinamas oro tarpas, įrengiamas fasado apdailos išorinis sluoksnis ir konstrukcija baigta.

PAROC Cortex ir betoninių fasadų atnaujinimas (vaizdo medžiaga):

Content is blocked

In order to see this content you need to allow cookies.



2012 m. balandžio 1 d.
Vilnius