Pirmoji Paroc tvarumo ataskaita jau išleista

21 gruod. 2012

Baltijos regione pirmaujanti energiškai efektyvių sprendimų ir izoliacijos gamintoja „Paroc Group“, paskelbė pirmąją savo tvarumo ataskaitą „Paroc tvarumo knyga 2012“ (Paroc Book of Sustainability 2012). Ši ataskaita apima 2009 – 2011 metus ir yra parengta laikantis tvarumo ataskaitoms keliamų reikalavimų pagal Pasaulinės subalansuotos plėtros ataskaitų rengimo iniciatyvą (Global Reporting Initiative - GRI).

Ataskaitoje yra pateikiamos priemonės, kuriomis buvo vertinama „Paroc“ tvarumo pažanga visuose gamybiniuose padaliniuose Suomijoje, Švedijoje, Lenkijoje ir Lietuvoje.

Tvarumo politika yra „Paroc“ strategijos dalis. Ateityje, „Paroc“ tvarumo ataskaitos apie kompanijos ekonominius, socialinius ir aplinkosaugos rezultatus bus skelbiamos kasmet.

 

„Tvarumas yra būtent tas faktorius, kuris stipriai įtakoja mūsų verslo plėtrą ir atsinaujinimą, nes mūsų gaminiai yra labai reikšmingi gerinant pastatų energinį efektyvumą,- teigia „Paroc Group“ CEO Kari Lehtinen. – Mes dirbame energijai imlioje pramonės šakoje, tad ekologinis efektyvumas ir atliekų perdirbamumas leidžia papildomai sutaupyti, sumažinti aplinkai tenkančią naštą ir taip prisidėti prie mūsų visų gerovės.”

 

Svarbiausi ateinančių metų „Paroc“ tikslai yra padidinti savo gamybos padalinių energinį efektyvumą ir iki 2020 metų pasiekti darbuotojų saugos srityje tikslą- Nulis nelaimingų atsitikimų.

Visose „Paroc“ gamyklose gamybiniai procesai veikia pagal galiojančius taisykles ir laikantis standartų. „Paroc“ grupės tvarumo vadovė Beatrice Rantanen pabrėžia, kad „Paroc“ gamyklos Suomijoje ir Švedijoje naudoja beveik vien tik žaliąją energiją, o net 75 procentai gamybinių atliekų yra perdirbama.

Pastatų energinio efektyvumo svarba

„Paroc“ yra pirmaujanti pastatų energinio efektyvumo ir aplinkai draugiškų sprendimų renovuojamiems bei naujai statomiems pastatams kompanija. „Paroc“ ekspertai dalyvavo kuriant nacionalinius pasyvaus namo standartus ir sprendinius kartu su VTT (Suomijos techninių tyrimų centras), kuris yra sertifikavęs ir „Paroc Passive House“ koncepciją.

„Itin kokybiška šilumos izoliacija yra efektyviausias ir nebrangus būdas pagerinti naujų pastatų energinio efektyvumo rodiklius. Izoliacijos svarba pastatams dar labiau sustiprės, kai 2020 metais Europa pereis prie nulinio energijos suvartojimo pastatų“,- priduria K.Lehtinen.

„Paroc“ akmens vatos gaminių gamybos energinis balansas yra teigiamas, nes energijos kiekis reikalingas šilumos izoliacijai iš akmens vatos pagaminti yra tik menka dalelė tos energijos, kurią šilumos izoliacija iš akmens vatos sutaupo per pastato gyvavimo laiką.

Šiemet „Paroc“ kompanija už svarų indėlį į aplinkosaugą pelnė tarptautinį "Global Insulation Company of the year 2012“ apdovanojimą. Be to, atsižvelgiant į tvarumą, buvo įvertinta ir už inovatyvius izoliacinius sprendimus renovuojant senus daugiabučius pastatus.