„K-Market Ritaharju“ – sandarus statinys, pasižymintis efektyviu energijos vartojimu, pastatytas naudojant PAROC kompozicines plokštes

28 saus. 2013
K-Market Ritaharju, Finland2012 m. pabaigoje Rita-aukiontie, Oulu, atidaryta parduotuvė „K-Market Ritaharju“ yra naujausius reikalavimus atitinkantis pastatas, pasižymintis efektyviu energijos vartojimu. Šios beveik 800 kvadratinių metrų ploto komercinės paskirties patalpos (vystytojas „Ruokakesko“, rangovas „KTC Group“) atitinka oro nuotėkio ribinį lygį , taikomą nustatant pasyvaus pastato sandarumą.

Parduotuvės pastato išorės sienos yra iš PAROC kompozicinių (angl. sandwich) plokščių, skirtų visuomeninių pastatų sienoms įrengti. Nedegias PAROC kompozicines plokštes sudaro akmens vatos šerdis ir plieno lakštai iš abiejų pusių.
Nuo 1986 m „Paroc“ vysto kompozicines plokštes bei jų sprendinius. Šių plokščių panaudojimas leidžia nesudėtingai padidinti pastatų su didelėmis erdvėmis energinį naudingumą.

Statybininkai ir architektai teigiamai įvertino šias plokštes. „PAROC kompozicinės plokštės atitinka griežtus sandarumo reikalavimus, bendrovės „Kesko“ taikomus naujiems pastatams: „K-Market Ritaharju“ sandarumo n50 vertė buvo 0,4 1/h (kartų/val.)“, teigė „KTC Group“ statybos darbų vadovas Ari Tihinen. „Tikslūs ir detalūs plokščių brėžiniai padeda lengviau pasiekti puikių rezultatų.“


Energijos sąnaudų mažinimas

Bendrovė „Ruokakesko“ ypatingą dėmesį skiria atitvarų šilumos izoliacijos medžiagų kokybei ir siekia padidinti viso pastato sandarumą, nes tai įtakoja energinį efektyvumą. Ieškant geriausių sprendimų siekiama sumažinti eksploatavimo išlaidas visu pastato gyvavimo laikotarpiu bei poveikį aplinkai. Bendrovės „Ruokakesko“ nekilnojamojo turto eko-efektyvumas iš tiesų yra vienas didžiausių šioje veiklos srityje.

„Kesko“ aktyviai dalyvauja diskusijose ir įstatyminės bazės kūrime energetikos klausimais Suomijoje. Sudarę prekybos sektoriaus energijos vartojimo efektyvumo sutartį, mes taip pat esame įsipareigoję iki 2016 m. pabaigos sumažinti energijos vartojimą 65 GWh. Tai atitinka maždaug 3 200 namų per metus suvartojamos energijos kiekį“, teigia „Ruokakesko“ statybos darbų vadovas Pasi Rytkönen.

Statant „K-Market Ritaharju“ tikėtasi pasiekti 0,6 1/h sandarumą – tai didžiausias leidžiamas pasyvių pastatų oro nuotėkis. „K-Market Ritaharju“ oro nuotėkio rodiklis buvo akivaizdžiai mažesnis, nei nustatyta riba, o tai reiškia, kad atitiko pasyviems pastatams taikomiems sandarumo reikalavimams. „Pasiūlymų teikimo etapu nustatydami griežtus reikalavimus siekėme užtikrinti, kad energijos vartojimo efektyvumas būtų svarbus ir statybas vykdančiai bendrovei įmonei“, tvirtino P. Rytkönen.

Statant naująjį komercinės paskirties pastatą buvo taikomi ir kiti tvarūs sprendimai. Pastato stogo dangai naudota medžiaga, kuri neutralizuoja neigiamą išmetamų azoto oksido dujų poveikį. Be to, visi maisto produktų šaldikliai parduotuvėje yra uždengti. Taip sutaupoma 30–40 proc. daugiau energijos, palyginti su neuždengtais šaldikliais.


„Paroc“ užtikrina kompetentingą planavimą

„Paroc Panel System“, atsakinga už tiekimą, detalų planavimą ir techninę pagalbą, teikė ir konsultavimo paslaugas, siekdama užtikrinti viso pastato sandarumą.

„Sėkmingas rezultatas pasiekiamas, kai dar projekto planavimo metu atsižvelgiama į visus aspektus, medžiagų pasirinkimą ir patalpų vidaus oro kriterijus, kurie įtakoja energijos sąnaudas ir kaštus,“ teigia „Paroc Panel System“ pardavimų vadovas Juha Laihonen. „Jeigu statybos projektui bus taikomos LEED arba BREEAM aplinkos apsaugos sertifikavimo sistemos, paruoštos mūsų gaminių ataskaitos padės surinkti taškus.“

„Paroc Panel System“ yra „Paroc“ kompanijų grupės padalinys, gaminantis PAROC kompozicines plokštes Parainen esančioje bendrovės gamykloje.

 

Jei norite gauti dagiau informacijos, maloniai prašome kreiptis:

Juha Laihonen, pardavimų vadovas, Paroc Panel System, tel. +358 400 902 759, el. p. juha.laihonen@paroc.com

 

arba

Anne-Maarit Sepling, Vice prezidentė, Paroc Grupės Rinkodara ir Komunikacija, tel. +358 40 670 80 33, el. p. anne-maarit.sepling@paroc.com

 

 

 

 

Paroc“ yra energiškai efektyvių izoliacinių gaminių ir sprendimų lyderė Baltijos regione. Mūsų  veikla orientuota į klientą ir darbuotojus, nuolat diegiamas naujoves, pelningą augimą ir tvarų vystymąsi. Platų „Paroc“ gaminių asortimentą sudaro statybinė izoliacija, techninė izoliacija, jūrinė izoliacija, kompozicinės („sandwich“) plokštės ir akustiniai gaminiai. Gamybiniai pajėgumai yra Suomijoje, Švedijoje , Lietuvoje ir Lenkijoje bei nuo 2013 metų Rusijoje.  „Paroc“ pardavimų padaliniai aptarnauja klientus 13-oje Europos valstybių.  „Paroc Group“ kompanijos akcijos priklauso bankų grupei ir privatiems investuotojams, bei nedidelė akcijų dalis priklauso „Paroc“ darbuotojams. 2011 metais pardavimai siekė 405 mln. eurų, o vidutinis darbuotojų skaičius – 1990.

www.paroc.com