„Paroc Group“ išleido metinę Tvarumo knygą

14 geg. 2013
„Paroc Group“ – energiškai efektyvių izoliacinių gaminių ir sprendimų lyderė Baltijos jūros regiono šalyse – išleido antrąją tvarumo ataskaitą. Ataskaita apima 2012 metus ir yra parengta laikantis tvarumo ataskaitų teikimo reikalavimų, kuriuos nustatė tarptautinė pramonės institucija Visuotinė ataskaitų teikimo iniciatyva (angl., Global Repoting Initiative).

Metinė tvarumo knyga 2012

Per 2012 m. „Paroc“ peržiūrėjo savo strategiją ir į ją įtraukė tvarumą, tapusį pagrindine įmonės strategijos dalimi. „Paroc“ Tvarumo knyga 2012 apibrėžia įmonės ekonominį, socialinį ir aplinkosauginį poveikį suinteresuotosioms šalims ir supančiai aplinkai.

Tvarioji pažanga gamybai

2012 m. „Paroc“ strateginis tikslas – 30 proc. didesnis energinis efektyvumas iki 2020 m. Tam tikslui pasiekti jau imtasi tam tikrų priemonių. Jau 2012 m. žymiai sumažėjo CO2 išmetalų. Nuolat stebimas veiklos efektyvumas, o kiekvienoje gamykloje yra atskiri energinio efektyvumo projektai ateičiai.

 

 

Jokių atliekų sąvartynuose

2011 m. pradėjus vykdyti projektą jau pasiekta aiškių rezultatų. Per 2012 m. „Paroc“ pavyko sumažinti į sąvartynus išvežamų atliekų kiekį net 3 000 tonų, palyginus su 2011 m. Trzemeszno gamykla Lenkijoje neveža atliekų į sąvartynus, o Hällekis gamykla Švedijoje bei Parainen gamykla Suomijoje į sąvartynus išveža mažiau nei 10 proc. atliekų. Gamybinės atliekos gali būti panaudotos kitiems tikslams. „Paroc“ tikslas – 100 proc. žaliavų ir medžiagų panaudojimo efektyvumas ir mažesnis gamybos atliekų kiekis.

Pilietiškumas šalyse, kuriose vykdoma mūsų veikla

2012 m. „Paroc“ pradėjo statyti pirmąją savo gamyklą Rusijoje. Iki šiol tai didžiausias atskiras „Paroc“ projektas. Projektas vykdomas pagal planą ir komercinę gamybą numatoma pradėti 2013 m. lapkritį.

Pilietiškumas – mūsų veiklos kitose šalyse pagrindas. Šis projektas paskatino aiškiai apibrėžti daugybę ankstesnių su kultūra susijusių darbo metodų, pavyzdžiui, kaip numatyta Įmonės valdymo ir pilietiškumo partnerystės sutartyje,“ teigė „Paroc Group“ generalinis direktorius Kari Lehtinen.

Dvigubai sumažėjo nelaimingų atsitikimų skaičius

Per 2012 m. „Paroc“ darbo saugos ir sveikatos rodikliai žymiai pagerėjo. Nelaimingų atsitikimų dažnis sumažėjo daugiau nei per pusę. Taip pat įmonė pradėjo vykdyti naujus su darbo sauga ir sveikata susijusius projektus, skirtus darbuotojų ir lyderių mokymui. Įmonės darbo saugos tikslas – iki 2020 m. nelaimingų atsitikimų skaičių sumažinti iki nulio.

„Paroc“ Tvarumo knygą rasite čia >>

Daugiau informacijos:
Kari Lehtinen, CEO, Paroc Group Oy, tel. +358 46 876 8902
arba
Anne-Maarit Sepling, Vice President, Marketing and Communications, Paroc Group,
tel. +358 46 876 8000, anne-maarit.sepling@paroc.com

Paroc“ yra energiškai efektyvių izoliacinių sprendimų lyderė Baltijos regione. Mūsų veikla orientuota į klientą ir darbuotojus, nuolat diegiamas naujoves, pelningą augimą ir tvarų vystymąsi. „Paroc“ gaminių asortimentą sudaro statybinė izoliacija, techninė izoliacija, jūrinė izoliacija, kompozicinės („sandwich“) plokštės ir akustiniai gaminiai. Gamybiniai pajėgumai yra Suomijoje, Švedijoje , Lietuvoje ir Lenkijoje bei nuo 2013 metų Rusijoje. „Paroc“ pardavimų padaliniai aptarnauja klientus 14-oje Europos valstybių. „Paroc Group“ kompanijos akcijos priklauso bankų grupei ir privatiems investuotojams, bei nedidelė akcijų dalis priklauso „Paroc“ darbuotojams. 2012 metais pardavimai siekė 430 mln. Eurų, o vidutinis darbuotojų skaičius – 2019.