„Paroc“ parodoje RESTA‘2013 pristato sprendimus energiškai efektyviems pastatams

24 bal. 2013
Tarptautinėje statybų ir remonto darbų parodoje RESTA‘2013 bendrovė „Paroc“ 5 salėje įrengtame stende pristato energiškai efektyvių pastatų statybos ir renovacijos sprendimus: naujausią vėdinamų sienų šilumos izoliacijos plokštę „PAROC® Cortex One™“ bei konstrukcinius mazgus energiškai efektyviems pastatams.

Parodoje demonstruojami „Paroc“ daugiabučių namų renovacijos sienų maketai, kuriuose panaudotos Lietuvos metų gaminio aukso medalį pelniusios akmens vatos plokštės PAROC eXtra ir PAROC FAS B. „Renovacija ne tik sukuria naują gyvenimo kokybę, komfortą bei saugumą daugiabučių namų gyventojams, bet ir padidina pastatų energinį efektyvumą. ECOFYS duomenimis, kokybiškai apšiltinus 5 aukštų 60-ies butų daugiabučio namo sienas ir stogą yra sutaupoma net iki 150 tūkstančių kWh energijos per metus“,- sako UAB „Paroc“ komunikacijos ir rinkodaros vadovė Europos šalims dr. Audronė Endriukaitytė.

Parodos lankytojus „Paroc“ specialistai supažindins ir su naujausiais savo gaminiais: šilumą izoliuojančiomis apsaugos nuo vėjo plokštėmis vėdinamiems fasadams „PAROC® Cortex™“ ir „PAROC® Cortex One™“. Tai – plokštės energiškai efektyviems, sandariems pastatams. „PAROC® Cortex™“ ir „PAROC® Cortex One™“ akmens vatos plokščių degumo klasė yra A2, s1-d0, tad jos gali būti naudojamos visų pastatų vėdinamų sienų konstrukcijose be jokių apribojimų“,- sako dr. Audronė Endriukaitytė. Šios akmens vatos plokštės yra padengtos specialia nedegia danga. Naujai sukurtos plokštės efektyviausios yra naudojant jas daugiaaukščių pastatų šilumos izoliacijos apsaugai nuo vėjo net ir intensyviai vėdinamų sienų konstrukcijose. Savaime suprantama, kad jas galima naudoti ir mažaaukštėje statyboje.

Be apsaugos nuo vėjo ir papildomos šilumos izoliacijos „PAROC® Cortex™“ ir „PAROC® Cortex One™“ gaminiai efektyviai saugo ir nuo triukšmo. Taip pat šios plokštės puikiai praleidžia vandens garus ir taip užtikrina sienų konstrukcijos ilgaamžiškumą bei geriausias šilumines charakteristikas. Skirtingai nuo kitų, įprastų apsaugos nuo vėjo plokščių, kurios apsaugo minkštos vatos plokštes tik nuo išilginės infiltracijos, „PAROC® Cortex™“ ir „PAROC® Cortex One™“ puikiai apsaugo ir nuo skersinės infiltracijos. „Paprastai tariant, naujosios akmens vatos plokštės yra puikus pasirinkimas siekiantiems aukščiausios kokybės standartų statybose“,- tvirtina dr. A. Endriukaitytė.
" Savo sprendimais energiškai efektyviems pastatams, kokybiškomis šilumos izoliacinėmis medžiagomis, pažangiais gamybos procesų organizavimo metodais „Paroc“ kompanija prisideda prie tvarios statybos plėtros Lietuvoje. Tvarumo politika yra „Paroc“ strategijos dalis.

Parodoje eksponuojami energiškai efektyvių pastatų šiltinimo sprendimai. Dar šiais metais tokių pastatų projektavimui skirtais brėžiniais bus papildyta „Paroc“ CAD brėžinių bazė ir išleistas naujas „Statau šiltą namą“ katalogas.

Savo sprendimais energiškai efektyviems pastatams, kokybiškomis šilumos izoliacinėmis medžiagomis, pažangiais gamybos procesų organizavimo metodais „Paroc“ kompanija prisideda prie tvarios statybos plėtros. Tvarumo politika yra „Paroc“ strategijos dalis.
Ateityje „Paroc“ tvarumo ataskaitos apie kompanijos ekonominius, socialinius ir aplinkosaugos rezultatus bus skelbiamos kasmet.

 

Kasmet yra vykdomi trumpalaikiai ir ilgalaikiai tvarios aplinkosaugos, socialinės aplinkos ir ekonominiai projektai, kuriais siekiama efektyvesnio gamtos išteklių ir energijos panaudojimo. Pastaruoju metu „Paroc“ inicijavo ir dalyvavo keliuose projektuose, susijusiuose su poveikio aplinkai mažinimu, pastatų energinio efektyvumo didinimu ir taupesne bei energiškai efektyvia pastatų renovacija.
„Paroc“ tobulina savo akmens vatos naudojimo sprendimus taip, kad jie atitiktų pačių vartotojų ir klientų tvarumo poreikius.

Daugiau informacijos:
UAB „Paroc“ komunikacijos ir rinkodaros vadovė Europai ir Baltijos šalims dr. Audronė Endriukaitytė, tel. 8 (5) 2740000