„Paroc“ parėmė skulptūros „Suomis“ pastatymą

22 geg. 2015
Suomijos ambasados ir garsaus lietuvių architekto Gintaro Čaikausko biuro iniciatyva Lietuvos sostinei Vilniui padovanota Tado Gutausko skulptūra „Suomis“. Skulptūros pastatymą Viršuliškių daugiafunkciniame centre kartu su kitomis įmonėmis parėmė ir bendrovė „Paroc“.

Meno kūrinys „Suomis“ atidengtas Viršuliškių skersgatvyje, statybų kompanijos „YIT Kausta“ plėtojamame daugiafunkciniame centre, kurį suprojektavo architekto Gintaro Čaikausko architektų biuras. Tai – aukštybinis komercinis-administracinis kompleksas „Grand office“ , prekybos centras „Prisma“ ir penkių daugiabučių gyvenamųjų namų kvartalas.

10-ies metrų aukščio, Suomijos vėliavos spalvų meninis akcentas, rengėjų teigimu, įprasmins žmogaus siekį siekti nepasiekiamo ir vytis savo svajonę. Skulptūra, tai – milžino figūra, laikanti debesį. Suomijos vėliavos spalvomis nuspalvinta skulptūra simbolizuoja įvairiopą Suomijos pagalbą Lietuvai modernėjimo ir iššūkių kelyje.

Atidengiant skulptūrą iškilmingoje ceremonijoje dalyvavo Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Suomijos Prezidentė Tarja Halonen, Suomijos ambasadorius Lietuvoje p. Harri Mäki-Reinikka, Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

„Paroc“ kompanija jautė pareigą prisidėti prie šios gražios iniciatyvos ir pademonstruoti paramą tvariems, kompleksiniams miestų darnios plėtros sprendimams,- sako „Paroc“ rinkodaros vadovė Baltijos šalims dr. Audronė Endriukaitytė. - Viršuliškių daugiafunkcinis centras Vilniuje yra vienas tokių pavyzdžių. Nekilnojamojo turto ir statybų kompanija „YIT Kausta“ šį kvartalą suprojektavo ir plėtojo kompleksiškai, su ergonomiškais infrastruktūros ir gerbūvio elementais, kaip vientisą objektą. Tarp greitkelio ir pastatų suformuota viešoji erdvė, kurios akcentu tapo skulptūra „Suomis“.