„Paroc“ pradėjo informacinę kampaniją „Išmintinga investicija“

02 bal. 2015
„Paroc“ pradėjo informacinę kampaniją, kuria siekiama supažindinti visuomenę su unikaliomis akmens vatos savybėmis ir naudomis, kurias teikia pastatų šiltinimas „Paroc“ akmens vatos gaminiais.
Pastatų šiltinimas akmens vata ne tik leidžia sumažinti sąskaitas už šildymą, bet ir padeda sukurti visiškai naują, kokybiškesnę gyvenamąją aplinką. O kokybiška gyvenamoji aplinka mums išties yra labai svarbi, nes didžiąją savo gyvenimo dalį praleidžiame uždarose patalpose. Anot Pasaulio sveikatos organizacijos, net 90 proc. savo laiko mes praleidžiame pastatuose“,- sako „Paroc“ rinkodaros vadovė Baltijos šalims dr. Audronė Endriukaitytė.

Šiltindami pastatus „Paroc“ akmens vata ne tik užtikriname pastato konstrukcijų ilgaamžiškumą, bet ir pastatų saugumą gaisrų atveju, geresnę garso izoliaciją, apsaugą nuo triukšmo, didesnį komfortą būstuose.

„Kartais žmonės galvoja, kad sienų šiltinimas nedegia, puikiai šilumą ir garsą izoliuojančia, vandens garams laidžia šilumos izoliacija iš akmens vatos yra gerokai brangesnis už šiltinimą kitomis izoliacinėmis medžiagomis. Tad, nusprendėme suskaičiuoti keletą konkrečių gyvenamųjų namų šiltinimo įvairiomis sistemomis variantų“,- pasakoja dr. A.Endriukaitytė. Paaiškėjo, kad, pavyzdžiui, 50 m2 ploto butas 12 aukštų 60-ies butų renovuojamame daugiabutyje šiltinant sienas tinkuojama fasado sistema su akmens vatos izoliacija pabrangsta tik 213 eurų, tai yra vos keliais eurais už kvadratinį būsto ploto metrą. Toks neženklus ir nereikšmingas pabrangimas arba papildoma nedidelė investicija sukuria vertes, kurios yra ypač svarbios ir sunkiai įkainojamos, tai – geresnę gyvenamąją aplinką, „kvėpuojančias sienas“, saugesnį ir ilgaamžį būstą.