„Owens Corning“ fondas įsteigė dvi dotacijas kovai su COVID-19 ir bendruomenių paramai Lietuvoje

03 liep. 2020
Lietuva tapo septintąja Europos valstybe, gavusia „Owens Corning“ fondo paramą pandemijos metu. 15.000 JAV dolerių parama buvo skirta Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikoms, veikiančioms tame pačiame mieste, kaip ir „Owens Corning Paroc“ akmens vatos gamykla.

„Mes esame labai laimingi ir didžiuojamės galėdami padėti vietinei ligoninei, kuri pandemijos metu buvo atsidūrusi priešakinėse kovos su koronavirusu linijose ir kuriai reikėjo papildomų apsaugos priemonių bei įrangos. Tai puikus pavyzdys, kaip mes galime padėti savo vietos žmonėms ir vietinėms bendruomenėms, dirbdami globalioje kompanijoje“, - sako dr. Audronė Endriukaitytė, „Paroc“ rinkodaros vadovė Baltijos šalyse.

Dar viena 15.000 JAV dolerių dydžio dotacija buvo skirta visuomeniniam judėjimui „Laikykitės, medikai“. Šis judėjimas organizavo medicininės įrangos ir apsaugos priemonių tiekimą Lietuvos medicinos įstaigoms. „Laikykitės, Medikai“ nuveiktas darbas yra nepaprastai vertingas šiais laikais. Jie sunkiai dirbo kovos su COVID-19 fronte ir rūpinosi, kad Lietuvos ligoninės turėtų reikiamas apsaugos priemones bei medicininių reikmenų atsargas.

„Lietuvos medikų vardu ir „Laikykitės, medikai“ iniciatyvinės grupės vardu norime padėkoti „Owens Corning“ kompanijai. Esame be galo dėkingi už šią dovaną. Tai išties labai reikšminga ir svarbu“,- sako iniciatyvą „Laikykitės, medikai“ organizavusios viešosios įstaigos direktorė Gabija Milašiūtė.

Nuo šių metų kovo mėnesio „Owens Corning“ fondas skyrė finansinę paramą ir suteikė pagalbą bendruomenėms Azijoje, Europoje ir Amerikos šalyse. Fondo valdyba jau yra patvirtinusi įvairaus dydžio dotacijų, nuo 5.000 iki 75.000 JAV dolerių, iš viso bendrai sumai 1,25 mln. JAV dolerių, kurie buvo skirti vietinėms ligoninėms, bendruomenių maisto bankams ir specialioms programoms, tenkinančioms kritinius vaikų poreikius.